Polityka ochrony prywatności

wyszukiwanie zaawansowane
1 » Polityka prywatności i cookies2

Polityka prywatności i cookies

POLITYKA COOKIES i POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO PSZCZOLKA24.PL


Cookies i dane eksploatacyjne

1. Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę Sklepu Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzysta odwiedzający nasz Sklep Internetowy). Szczegółowe informacje dot. plików Cookies, a także historię ich powstania można znaleźć m.in. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko.

2. Administrator może przetwarzać dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony Sklepu Internetowego w następujących celach:
  • identyfikacji Usługobiorców jako zalogowanych w Sklepie Internetowym i pokazywania, że są zalogowani;
  • zapamiętywania Produktów dodanych do koszyka w celu złożenia Zamówienia;
  • zapamiętywania danych z wypełnianych Formularzy Zamówienia, ankiet lub danych logowania do Sklepu Internetowego;
  • dostosowywania zawartości strony Sklepu Internetowego do indywidualnych preferencji Usługobiorcy (np. dotyczących kolorów, rozmiaru czcionki, układu strony) oraz optymalizacji korzystania ze stron Sklepu Internetowego;
  • prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony Sklepu Internetowego.
3. Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Sklepu Internetowego (przykładowo niemożliwym może okazać się przejście ścieżki Zamówienia poprzez Formularz Zamówienia z uwagi na niezapamiętywanie Produktów w koszyku podczas kolejnych kroków składania Zamówienia).

4. Ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Sklep Internetowy – zgodnie z przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej. W braku wyrażenia takiej zgody należy odpowiednio zmienić ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies.

5. Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach (wystarczy kliknąć w dany link):

Polityka Prywatności

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”).
Szanując Twoją prywatność, pragniemy poinformować o aktualizacji naszej Polityki prywatności. Poniżej, w sposób jasny i przejrzysty zamieściliśmy informacje dotyczące sposobu przetwarzania Twoich danych osobowych.
Kto jest Administratorem danych osobowych?
Danymi osobowymi administruje firma „Pszczółka” Sylwia Mikulska, z siedzibą w Warszawie, ul. Suwalska 4/56, 03-252 Warszawa
Profilowanie
Jeśli wyraziłeś na to zgodę, Twoje dane osobowe możemy przetwarzać również w celach marketingowych – po to, aby przedstawić Ci informacje o promocjach, i produktach oferowanych w naszym sklepie. Na chwilę obecną nie stosujemy zautomatyzowanych mechanizmów przetwarzania informacji tzw. profilowania.
Kto ma dostęp do Twoich danych?
Twoje dane osobowe przekazujemy wyłącznie firmom będącym podwykonawcami naszych usług, czyli podmiotom, przetwarzającym Twoje dane na nasze zlecenie. Są to firmy:
  • realizujące płatności
  • kurierskie i transportowe świadczące usługi doręczania przesyłek
  • brokerzy kurierscy
  • świadczące usługi hostingowe
  • świadczące usługi księgowe (jeśli dowodem zakupu jest faktura)
  • analizujące ruchy użytkowników na naszej stronie internetowej
Twoje dane osobowe mogą być także udostępniane organom tj. sądy czy policja - czyli instytucjom upoważnionym do tego z mocy prawa.

Nigdy nie przekazujemy Twoich danych, nie sprzedajemy ich ani nie wymieniamy się nimi w celach marketingowych z żadnymi innymi podmiotami. Dane przekazywane podmiotom zewnętrznym są używane tylko do świadczenia Ci naszych usług. Nie będziemy przekazywać ani zezwalać na przekazywanie Twoich danych poza terytorium Europejskiego Obszaru Gospodarczego, chyba, że wymagać tego będzie proces świadczenia naszych usług. Przekazując dane osobowe do państw trzecich podejmiemy niezbędne środki do zapewnienia, że przekazanie to będzie zgodne z obowiązującymi przepisami o ochronie danych tzn. odbiorcy danych pochodzić będą z krajów, które zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej, zapewniają odpowiednią ochronę danych osobowych lub są odbiorcami ze Stanów Zjednoczonych, którzy certyfikowali zgodność z programem Tarczy Prywatności (Privacy Shield) UE-USA.

Podstawy prawne przetwarzania Twoich danych

Musimy przetwarzać Twoje dane osobowe, abyśmy mogli świadczyć usługi i dostarczać zamówienia, dlatego podstawą przetwarzania w obszarze usług świadczonych przez „Pszczółka” Sylwia Mikulska będą, w zależności od kategorii zbieranych danych:
  • wyrażona przez Ciebie zgoda
  • przetwarzanie niezbędne do wykonania umowy - świadczenia usługi
  • przetwarzanie niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora
Jakie masz prawa?

Pamiętaj, że w każdej chwili masz prawo do wycofania udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych przez „Pszczółka” Sylwia Mikulska. Możesz również zażądać dostępu do swoich danych – w dowolnym momencie możesz je usunąć, sprostować, ograniczyć ich przetwarzanie lub przenieść. Wystarczy, że wyślesz wiadomość e-mail ze swoim żądaniem na adres: sklep@pszczolka24.pl. Masz także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa UODO.

Po co nam Twoje dane osobowe?

Używamy Twoich danych osobowych do zarządzania zakupami dokonanymi online na pszczolka24.pl w celu przetwarzania Twoich zamówień i zwrotów oraz wysyłania Ci powiadomień o statusie dostawy lub w przypadku jakichkolwiek problemów z realizacją zamówienia bądź dostawą produktów.
Będziemy używać Twoich danych osobowych do:
  • zarządzania Twoimi płatnościami
  • przetwarzania reklamacji i zgłoszeń gwarancyjnych dotyczących produktów
  • przetwarzania pytań dotyczących produktów, usług, pytań technicznych zgłaszanych telefonicznie, poprzez pocztę e-mail, chat, w mediach społecznościowych i w sklepie stacjonarnym.
Dzięki danym osobowym możemy Cię zidentyfikować i potwierdzić Twój adres z podmiotami zewnętrznymi.

Jakie dane osobowe przetwarzamy?

Będziemy przetwarzać następujące dane osobowe:
  • dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, adres, adres e-mail i numer telefonu
  • NIP i nazwa firmy (w przypadku, gdy zakupów dokonuje firma)
  • identyfikator konta (login) - jeśli założysz konto w naszym sklepie
  • informacje na temat płatności i historię płatności
  • informacje na temat zamówień
  • historię zakupów
  • wizerunek przekazany nam na zdjęciach, które będziemy nanosić na wybrane produkty
Jak długo będziemy przechowywać Twoje dane osobowe?

W ramach świadczenia usług będziemy przetwarzać Twoje dane tak długo, aż wygaśnie prawna potrzeba korzystania z nich np. wymagania związane z obsługą reklamacji, prawa dotyczące przechowywania dokumentów finansowych i podatkowych itp.
Po zanonimizowaniu Twoich danych, będziemy je wykorzystywać w celach statystycznych bez ograniczeń czasowych.

Bezpieczeństwo transakcji

Bezpieczeństwo płatności kartami kredytowymi w sklepie internetowym pszczolka24.pl zapewnia firma DotPay – jedna z największych i najbardziej liczących się na polskim rynku firm zajmujących się obsługą płatności elektronicznych. System autoryzacji kart płatniczych oraz przelewów bankowych w DotPay gwarantuje naszym klientom najwyższy poziom bezpieczeństwa. Dzięki temu możesz mieć pewność, że numery kart pozostają do wyłącznej wiadomości Twojej i Twojego banku.
W przypadku płatności dokonywanych poprzez przelew bankowy, żadne dane ani informacje o Twoim profilu nie są nam przekazywane - przelewy realizowane są po bezpiecznym zalogowaniu się na stronie Twojego banku.
Sklep „Pszczółka” dysponuje jedynie danymi teleadresowymi i adresem, pod który zakupione produkty mają zostać wysłane i na żadnym etapie realizacji zamówienia nie mamy dostępu do informacji związanych z numerami kart kredytowych oraz danymi z nimi związanymi.

Postanowienia końcowe

Strona naszego sklepu internetowego może zawierać odnośniki do innych stron internetowych. Namawiamy, aby po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko niniejszego Sklepu Internetowego.
Ze swojej strony stosujemy środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpieczamy dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
Udostępniamy następujące środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną:
  • zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem.
  • dostęp do Konta jedynie po podaniu indywidualnego loginu i hasła
  • certyfikat SSL

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl